Introductie

Maak jij de data inzichtelijk binnen de zakelijke bank?

Organisatie

ABN AMRO is een toonaangevende zakenbank in Nederland. De businessline Commercial Banking richt zich op organisaties met een omzet tot 250 miljoen euro. Met hun diepgaande klant- en sectorkennis bieden zij hun klanten een breed palet aan producten en diensten, standaard én op maat. Deze blijven zij constant vernieuwen en verbeteren, gedreven door digitalisering, technologische ontwikkeling en nieuwe klantbehoeften. De businessline Corporate & Institutional Banking richt zich op organisaties met een omzet boven de 250 miljoen euro. Met CIB willen zij een bank zijn die niet alleen getypeerd wordt door winst en tevreden klanten, maar ook door de impact die zij hebben op grotere maatschappelijke thema’s. Daarom focussen zij zich op 3 gebieden waar ze directe en duurzame invloed hebben om de ultieme sectorbank te worden: Energy Transition, Sustainable & Selective International Growth and Digitisation & Innovation.

Op het hoofdkantoor in Amsterdam werk je samen met ruim tien andere data analisten. Het team valt binnen Client Analytics, waar zo’n 26 collega’s agile werken. Binnen het team wordt op kleine en grote projecten veel samengewerkt om met slimme oplossingen zo goed mogelijk hun klanten te bedienen. Het is een open team met een goede sfeer waar veel nadruk ligt op jezelf ontwikkelen om nog beter te worden.

Functie

Bij ABN AMRO lopen veel datastromen: bijvoorbeeld over betalingsverkeer, klanten, verschillende markten en sectoren. Je collega’s en jij brengen deze informatie samen in overzichtelijke rapportages en dashboards. Hierbij focussen jullie specifiek op klanten, producten en processen binnen de zakelijke bank. Samen met de opdrachtgever richt je deze managementinformatie in. Met jouw skills op het gebied van samenwerking ben je constant op zoek naar afstemming tussen bankafdelingen aan zowel de business- als IT-kant.

De afdeling Client Analytics is het expertisecentrum op het gebied van managementinformatie en advanced analytics binnen de zakelijke bank. Jij aggregeert en combineert je data uit verschillende bronnen – intern en extern. Is de juiste data niet voorhanden? Dan bedenk je met de data engineer hoe jullie hieraan komen en verzamelen jullie deze zelf.

De data stel je beschikbaar via rapportages en dashboards op maat. Die voorzie je van onder meer aansprekende layout en trendanalyses. Deze uitgebreide basis vormt het fundament voor jouw advies. Door constant in gesprek te zijn met je stakeholders, sluit je informatie naadloos aan op de behoefte van de klant. Zo maak je het managers en opdrachtgevers mogelijk om factbased besluiten te nemen en sales funnels optimaal in te richten.

Functie eisen

 • WO werk- en denkniveau;
 • Adviesvaardigheden;
 • Optimale kennis van en ervaring met Excel en gangbare BI-tools (bij voorkeur MicroStrategy) om data te bewerken, en rapportages en dashboards te ontwikkelen;
 • Kennis van en ervaring met databewerking, -warehouses, -kwaliteit en -analyse;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Aanbod

 • Wij bieden je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien;
 • Wij helpen je om fit & vitaal te blijven;
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar;
 • Een OV-jaarabonnement of vervoersbudget, afhankelijk van de functie;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Bij ABN AMRO zetten zij hun kennis, kunde en netwerk in voor klanten. Zodat zij op basis van verantwoorde beslissingen hun doelen kunnen bereiken. In Nederland en daar buiten. Hierbij staat klantbelang altijd voorop. Zij willen dat klanten hun producten begrijpen en verkopen soms ‘nee’ als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: helder communiceren en slimme oplossingen bedenken die echt het verschil maken. Dat is het doel.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan snel op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Elmira van der Schee, 06 15 344 604. We maken graag kennis met je.