Introductie

Ben jij analytisch sterk, heb je ook voor detail en kun jij de business adviseren? Dan is deze veelzijdige rol van data analist wellicht iets voor jou!

Organisatie

De afdeling Marketing Intelligence levert relevante klantinzichten op basis van marktonderzoek, database analyse en marktkennis en vertaalt dit naar ‘actionable’ adviezen voor met name marketing. Daarmee slaat de afdeling de brug tussen consumentenbehoeften en de (lange termijn) winstdoelstelling van Pon’s automobielhandel. De afdeling bestaat uit 6 FTE en maakt deel uit van de afdeling Marketing Volkswagen. Het team werkt vanuit Volkswagen voor alle merken binnen Pon’s automobielhandel met als belangrijke stakeholders directie en management.

Functie

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het analyseren van (klant)data. Daarmee creeer je inzichten in het gedrag en de behoeften van de klanten. Deze klantinzichten vertaal je – samen met marketeers – naar concrete ideeen over hoe Pon de klantverbetering beter kan verbeteren.

Verder ben je als data analist verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van voorspelmodellen, zoals klantwaarde en churn.

Tenslotte ben je als onderdeel van de campagneteams verantwoordelijk voor doelgroepadvies en evaluaties van 1-op-1 campagnes en daarmee mede verantwoordelijk voor het continue verbeteren van de ROI op deze campagnes.

Functie eisen

  • Voor deze functie is HBO/WO werk- en denkniveau een vereiste;
  • Minimaal 3 ervaring in Database Marketing/CRM;
  • Je hebt kennis van en ervaring met analyse/big data software en tooling zoals SPSS en/of SAS, R en Tableau.

Als Data Analist ben je te typeren als analytics, conceptueel denkend en klant- en resultaatgericht. Verder kun je complexe analyse gemakkelijk terugbrengen tot de kern en deze overtuigend overbrengen op marketeers.

Aanbod

Pon biedt een uitdagende functie met veel zelfstandigheid, een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder bieden ze je veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen d.m.v. opleidingen en coachingstrajecten.

Inlichtingen

Kun je je vinden in het bovenstaande en voldoe je aan het gestelde profiel? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elmira van der Schee, tel. 033 743 00 00 of via recruitment@cmotions.nl