Introductie

Iedere keer opnieuw vraagstukken beantwoorden waarvoor je écht veel data tot je beschikking hebt! Creatieve oplossingen bedenken voor omvangrijke problemen!

Organisatie

Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst (DF&A) wil door het slim toepassen van analyses op data de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn! Het gebruik van bigdataplatforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en middelen waardoor we burgers en bedrijven een steeds betere service verlenen, belastingopbrengsten verhogen, fraude effectief bestrijden én een gezonde bv Nederland helpen realiseren. DF&A, de afdeling waar jij werkt, beschikt hiervoor over de grootste hoeveelheid data van Nederland die zijn opgeslagen in tal van verschillende systemen!

Functie

In jouw rol van data scientist verzamel je data en werk je deze op tot een analysebestand. Je ondersteunt hiermee de ontwikkeling van risicomodellen en fraudedetectie-programma’s door vooral het programmeren van beslisregels op basis waarvan de Belastingdienst kiest voor meer of minder controles. In SAS test je bestaande voorspelmodellen en breid je deze uit met nieuwe informatie. Je draagt eraan bij dat oplossingen en producten zodanig werken dat deze stabiel geïmplementeerd kunnen worden in de testacceptatie- en productieomgeving én je bewaakt de kwaliteit van die opgeleverde oplossingen en producten. Je bent een puzzelaar en je voelt je op je plek in iedere keer weer andere projecten.

Functie eisen

  • Je hebt een HBO-diploma (toegepaste) wiskunde, informatica, natuurkunde of in een vergelijkbare richting.
  • Je hebt ervaring met het programmeren en coderen in bijvoorbeeld SQL, R, Python en SAS.
  • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met statistische analyse technieken.
  • Je hebt ICT kennis van en vindt het leuk om te werken met écht veel data, interne en externe bronsystemen.

Jouw competenties?

  • initiatief
  • resultaatgericht
  • analyseren
  • samenwerken
  • zelfontwikkeling

Aanbod

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Sollicitatie

Herken jij jezelf hierin? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie. Heb je eerst nog vragen mail dan met recruitment@cmotions.nl of bel Yvette Scheltinga, Recruitment Consultant op 033 743 00 00.