Introductie

Ben je een ervaren Database Marketeer en toe aan de volgende stap? Wellicht is deze vacature bij Pon interessant voor jou!

Organisatie

De afdeling Marketing Intelligence wordt gevormd door een gedreven team van specialisten. Samen genereren zij relevante klantinzichten op basis van marktonderzoek, database analyse en marktkennis. Vanuit de verschillende functies binnen dit team worden de inzichten vertaalt naar direct toepasbare adviezen voor marketing, sales en service. Daarmee slaat deze centrale afdeling de brug tussen consumentenbehoeften en (lange termijn) winstdoelstelling van Pon’s Automobielhandel. Daarnaast is Marketing Intelligence product owner van het 360-klantbeeld en verantwoordelijk voor list management van 1-op-1 marketing activiteiten. De afdeling bestaat uit 6 FTE’s en maakt deel uit van de afdeling Marketing Volkswagen. Het team werkt vanuit Volkswagen voor alle Volkswagen groep merken binnen Pon’s Automobielhandel.

Functie

Als Database Marketeer binnen het Marketing Intelligence team van Pon’s Automobielhandel ben je (mede)verantwoordelijk voor het verhogen van de relevantie van campagnes. In deze veelzijdige functie adviseer je de merken Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens op gebied van campagnes en listmanagement.

In de rol van Database Marketeer zorg je voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van kwalitatief goede, foutloze bestandsselecties voor direct mailings, e-mailcampagnes, telemarketing en marktonderzoeken. Je bent een sparringpartner voor CRM marketeers en analisten als het gaat om selectievoorwaarden, doelgroep tellingen en testprofielen en werkt nauw samen met het centrale campagne management team. Als Database Marketeer heb je dus echt een centrale rol in de organisatie waar op dit moment erg naar wordt uitgekeken door de merken. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om binnen het Marketing Intelligence team door te groeien naar Data Analist.

Tot de functie van Database Marketeer behoren o.a. de volgende taken:

 • Sparringpartner voor CRM marketeers en analisten op het gebied van listmanagement;
 • Controleren aanwezigheid en kwaliteit van benodigde data voor het (kunnen) uitvoeren van gevraagde selecties en campagnes;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van kwalitatief goede, foutloze bestandsselecties voor direct mailings, e-mailcampagnes, telemarketing en marktonderzoeken;
 • Documenteren van de uitgevoerde selecties;
 • Automatiseren van (eenvoudige) selecties en pro-actief oplossingen voor knelpunten aandragen;
 • Op basis van resultaten uit eerdere campagnes proactief advies leveren.

Functie eisen

 • HBO denk- en werkniveau;
 • Database Marketing kennis is een must;
 • Aantoonbare ervaring met het maken van database selecties;
 • SQL kennis is een must, ervaring met campagne management tools (bijv. Marketing Cloud van Salesforce) is een pre;
 • Zelfstandige en planmatige werkstijl, ervaring in projectmanagement is een duidelijke pre;
 • Ondernemend, innovatief en proactief;
 • Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en sterk analytisch.

Aanbod

Kiezen voor Pon is kiezen voor de wereld van Pon waarin passie voor sterke merken en ondernemerschap centraal staan. Deze stoere merken vragen namelijk om ondernemende mensen. Hiermee bedoelen ze mensen die de passie hebben om te presteren en die gaan voor concrete resultaten. Daarom geeft Pon mensen vrijheid, vertrouwen en veel verantwoordelijkheden. Mensen die met plezier werken, presteren beter en komen met nieuwe ideeën. Zo simpel is het. Working passionately, acting responsible, enjoying what we do and trust to act! Daarom investeren we in je ontwikkeling en in je gezondheid.

Pon biedt een uitdagende functie met veel zelfstandigheid, een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder (afhankelijk van de functie) 4% kerstgratificatie en een eenmalige uitkering in januari of een variabele bonus, korting op een privé lease auto, bijdrage in de premie van de collectieve zorgverzekering en korting op eigen producten van Pon (denk bijvoorbeeld aan een Gazelle fiets). Verder bieden we je veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen d.m.v. opleidingen en coachingstrajecten.

Inlichtingen

Kun je je vinden in het bovenstaande en voldoe je aan het gestelde profiel? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elmira van der Schee, tel. 033 743 00 00 of via recruitment@cmotions.nl