Introductie

“Werken met advanced analytics én werk dat maatschappelijk relevant is. Werken met gemotiveerde professionals in een fijn team. Samen transformeren we de Belastingdienst en dienen we het bestuurlijk belang.”

Organisatie

Slimmere, effectievere en snellere werkprocessen bij de Belastingdienst. Daar gaan we voor op bij Datafundamenten en Analytics (DF&A). Dit bereiken we door de resultaten van analyse op data slim toe te passen. Wij beschikken over de grootste hoeveelheid data van Nederland. Deze belangrijke gegevens zijn opgeslagen in tal van verschillende systemen. Met behulp van bigdata platforms en -systemen maken we innovatieve, datagedreven producten en diensten. Hierdoor kunnen we burgers en bedrijven een steeds betere service verlenen, belastingopbrengsten verhogen, fraude effectief bestrijden én helpen we een gezonde BV Nederland te realiseren.

Functie

Als manager zorg je voor de doorontwikkeling van een team van ongeveer vijftien personen. Samen met jouw team en de relevante stakeholders ontwikkel je de visie en bouw je mee aan de organisatiestructuur. Zo ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van standaarden en richtlijnen op het gebied van analytics, de implementatie en de control binnen de kaders van de Belastingdienst. Denk aan datamanagement, architectuur, quality-assurance, infrastructuur, analysewerkwijze en statistiek. Je gaat op zoek naar de samenhang binnen en buiten de afdeling en zorgt dat het team perfect past binnen de Belastingdienst. Daarnaast ben je ook manager. Je gaat je eigen jaarplan opstellen en gedurende het jaar sturen op de daarin genoemde resultaten.

Ook ben je lid van het managementteam en ben je voorzitter van de data, risk en compliance-board van de afdeling. Binnen het managementteam focus je op de balans tussen innovatie, sturing en in control zijn. Professionals als de privacy- en security-officer kunnen rekenen op jouw inhoudelijke aansturing. Ook heb je een rol in de maatschappelijke discussie rondom privacy en beveiliging. En met directies als Informatievoorziening en Databeheersing stem je zaken af.

Functie eisen

  • Je hebt een wo-diploma, bij voorkeur in de richting econometrie, informatica of technische bedrijfskunde.
  • Je hebt meer dan vijf jaar ervaring in het domein van analytics.
  • Je hebt ervaring met ontwikkeling en implementatie van zowel waterval- als agile-concepten in een innovatieve setting binnen een grote en complexe organisatie.
  • Je hebt ervaring in leidinggeven aan professionals en je combineert inhoudelijke deskundigheid met inspirerend leiderschap.

Jouw competenties?

  • organisatiebewustzijn
  • netwerken
  • creativiteit
  • samenwerken
  • ontwikkelen medewerkers

Als manager ben je gebrand op de inhoud. Daarom blijf je vragen stellen. Met deze antwoorden maak jij de beste vertaling naar inrichting van een nieuwe organisatiestructuur. Conceptueel ben je sterk,je hebt passie voor kwaliteit en je bent daadkrachtig. Je vindt het belangrijk om verbindingen te maken en ad-hoc vraagstellingen met een hoge prioriteit gaan altijd voor. Denk aan Kamervragen, vragen van de staatssecretaris, minister, pers en de autoriteit persoonsgegevens.

Om in aanmerking te komen voor deze functie heb je een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Sollicitatie

Herken jij jezelf in deze functie dan ontvangen wij graag je CV. Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met Yvette Scheltinga, Recruitment Consultant op telefoonnummer 033-743 00 00 of mail naar recruitment@cmotions.nl