Introductie

Bol.com is op zoek naar een ontdekker van patronen! Wil jij meer inzichten uit de data van bol.com halen en helpen de data analyse naar een volgend niveau te tillen? Bekijk dan het profiel!

Organisatie

Je bent onderdeel van een afdeling met 4 multidisciplinaire en autonome teams, waaronder het Fraudepreventie & Risico Management team en het Betalingsherinnering & Incasso team. Ieder team bestaat uit 6-9 enthousiaste bol.com’ers die door een duidelijke rolverdeling efficiënt de gezamenlijk opgestelde ambities waarmaken. Jouw inhoudelijke focus start bij bovengenoemde twee teams. Ook ondersteun en begeleid je Data Analyse in de andere twee teams. De cultuur is informeel, nuchter en innovatief. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. Solo bereik je mooie dingen. Samen nog veel meer.

Door goedwillende klanten – en dat is uiteraard de overgrote meerderheid – zoveel mogelijk ruimte te geven om fijn bij bol.com te winkelen en mensen met minder goede bedoelingen te weren. Je zoomt in op thema’s als snelle fraudedetectie, het voorkomen van betaalproblemen en het optimaliseren van aanmanings- en incassotrajecten. Analytisch uitdagend, want er zijn ontzettend veel indicatoren en datapunten.

Functie

 • Ontsluiten: jij zorgt ervoor dat de juiste data op de juiste (BI) plek aanwezig is, zodat iedereen zelf kan analyseren;
 • Hypotheses opstellen: welke data zou licht op welke thema’s kunnen werpen?;
 • Analyseren en overtuigen: jij duikt zelf diep de fraude- en betaaldata in om grote kansen te signaleren en weet hier innovaties uit te starten;
 • Ondersteunen bij het ontwikkelen van dashboards die zicht en grip alle afdelingsprocessen bieden;
 • Maar ook: coachen en begeleiden van minder ervaren Data Analisten binnen de afdeling.

Dit is een rol waarin je niet alleen ‘op verzoek’ analyses draait, maar lekker ondernemend en nieuwsgierig aan de slag gaat binnen de thema’s. Je kunt nieuwe inzichten en kansen helder en begrijpelijk aan alle stakeholders uitleggen en bent niet vies van het aanjagen van de innovaties die daaruit voortvloeien. Als de meest senior Data Analist binnen het team help je minder ervaren collega’s om snel forse stappen binnen hun vakgebied te zetten. Ook ben je onze link naar de Business Intelligence afdeling en spot je kansen binnen de verschillende BI data initiatieven en innovaties. Je zoomt in principe in op twee thema’s, maar bent een actieve sparringpartner en adviseur op de overige data-gerelateerde onderwerpen. Hoe bewijzen we bijvoorbeeld de volledigheid en juistheid van onze data? Waar gebruiken we data nog niet optimaal? En wanneer zijn we ‘klaar’ om meer met Data Science te doen? Je schakelt graag en vaak met andere Data Analisten, Business Analisten, Team Leads en de afdeling Business Intelligence.

Functie eisen

Drie redenen waarom dit iets voor jou is:

 • Omdat je jouw data-analytische skills meer dan 5 jaar hebt ingezet binnen (een) hoog volume procesomgeving(en);
 • Omdat je gelooft dat data de beste manier is om bol.com klantvriendelijk, veilig en vertrouwd te houden. En daar graag aan bijdraagt door met mooie inzichten te komen én door data analyses zelf naar een hoger niveau te tillen;
 • Omdat je complexe analytische inzichten eenvoudig kunt overbrengen en collega’s die skills kunt leren

Drie redenen waarom dit niets voor jou is:

 • Omdat je het liefst op verzoek standaard analyses uitvoert;
 • Omdat je analyses vaak op de plank belanden; je omgeving heeft geen idee wat ze ermee kunnen of moeten;
 • Omdat je graag op een eiland werkt; inzichten en learnings deel je graag, maar alleen met jezelf.

Aanbod

Werken bij bol.com is uitdagend en daar zetten ze uiteraard iets tegenover. Naast salaris, ontvang je ook een jaarlijkse prestatiegerichte bonus, vakantiegeld, 29 vakantiedagen, woon-en werkverkeer regelingen, aanvullende premievrije verzekeringen en meer.

Bol.com vindt het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen maar wiilen ook het beste uit elkaar halen. Jouw ontwikkeling heb je bij bol.com in eigen handen.

Sollicitatie

Ben jij de ontdekker waar Bol.com naar op zoek is? Dan ontvangen wij je sollicitatie graag. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elmira van der Schee via recruitment@cmotions.nl of 033 743 00 00.