Introductie

Volgende stap in je carrière als data analist?

Organisatie

Programmatic Marketing & Analytics is een recent opgezette, ambitieuze club met Marketing Data Analisten. Zij zijn regelmatig op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s.

Ons streven is om ‘fact-based’ werken de norm te maken binnen ING Domestic Bank. Dit doen zij door zowel klant als collega te laten profiteren van inzichten uit data, die hen in staat stellen hun doelen te behalen.

Ze werken in multidisciplinaire teams bestaande uit circa 7 collega’s die afgevaardigd zijn vanuit de expertises Data Analyse, Customer Journey, IT en Data Science. Elk team heeft zijn eigen doelen waaraan je jouw bijdrage levert vanuit je expertise Data Analyse. Deze werkwijze is gebaseerd op het Spotify-model en het Agile gedachtegoed.

Functie

 • Als Marketing Data Analist heb je veel variatie in je werk.
 • Je bent in je team end-to-end verantwoordelijk voor alle analyses.
 • Je genereert, analyseert en presenteert relevante commerciële klantinzichten.
 • Je ondersteunt marketingcampagnes met Database Marketing Analytics.
 • Je maakt het vakgebied Data Analyse bij ING Domestic Bank state of the art.
 • Je loopt voorop bij het implementeren van de ‘fact-based’ cultuur.

Functie eisen

Je bent analytisch en neemt je beslissingen op basis van data en feiten. Je blijft jezelf ontwikkelen, zowel als persoon als professional, zodat je wordt gezien als expert in data-analyse. Bovenal krijg je energie van het creëren van inzichten door middel van het analyseren van de data en het vertalen hiervan naar concrete verbetersuggesties. En ben je in staat om een voortrekkersrol te nemen om Programmatic Marketing & Analytics continu te laten uitblinken, zowel binnen als buiten ING.

Je houdt van afwisseling in je werk en bent flexibel inzetbaar bij de verschillende afdelingen van ING Domestic Bank (Zakelijk en Particulier).

Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING medewerkers bereid de bankierseed af te leggen.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Afgeronde wo-studie, je behoort tot de top van je lichting.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een analytische rol.
 • Hands-on ervaring met tools en technieken voor datapreparatie en -analyse (bijvoorbeeld SAS, SQL, IBM UNICA Campaign en IBM Cognos).
 • Capaciteit om snel en zelfstandig nieuwe inhoud te leren.
 • Affiniteit met de financiële dienstverlening.
 • Een afgeronde wo-studie als Econometrie, (Technische) Bedrijfskunde, Wiskunde, Psychologie, Marketing (Intelligence) is een pré.

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je woonachtig te zijn in Nederland én een goede kennis van de Nederlandse taal te hebben.

Aanbod

Bij ING realiseert men zich dat ze voor kwalitatieve groei de beste mensen op de juiste plek moeten hebben. Daarom ondersteunen ze je graag in je doorgroei -zowel horizontaal als verticaal- middels variatie in werkaanbod, opleidingen, meeloopstages kortlopende opdrachten bij andere bedrijfsonderdelen en bieden ze je ongekende carrièrekansen. Maar ze verwachten ook dat je hierin zelf initiatief neemt en jezelf op de hoogte houdt van actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied en jezelf blijft verbeteren.

Inlichtingen

Wil je meer informatie over deze vacature dan kun je contact opnemen met Elmira va der Schee, Senior Recruitment Consultant & Teamlead via 06-15344604 of mail naar recruitment@cmotions.nl