Introductie

Wil jij als meewerkend voorman/vrouw complexe database marketing vraagstukken combineren met een klantgerichte blik?

Organisatie

Bol.com beschouwt relevantie als voorwaarde voor duurzame klanttevredenheid. Het gaat er niet om dat ze klanten één keer de juiste content op het juiste moment en via het juiste kanaal aanbieden, maar dat ze dat continu doen. Om die ambitie te bereiken, moeten ze de grote hoeveelheid data waar ze over beschikken, effectief en klantgericht inzetten. Kun jij ze helpen dit daadwerkelijk te realiseren? En ben je ‘toevallig’ ook toe aan coachende verantwoordelijkheden?

Functie

Als Lead Database Marketeer werk je binnen zelfsturende, multidisciplinaire marketingwerkgroepen van twee winkelsegmenten. Hier adviseer je over doelgroepen, bereik, kanaalinzet, timing en testmogelijkheden van de diverse marketinguitingen. Daarnaast verzorg je slimme doelgroepselecties en diepgaande campagne-evaluaties. Ook participeer je binnen projecten, waarbij je soms de leiding op je neemt en altijd het CRM-perspectief vertegenwoordigt.


In aanvulling op die verantwoordelijkheden, ben je dé database marketing expert binnen het CRM team. Je ontwikkelt een visie op database marketing, inclusief roadmap, bent ambassadeur van die visie en inspirerend sparringpartner van alle databasemarketeers die je prikkelt met nieuwe inzichten, zodat ze zelf verbeteringen kunnen doorvoeren. Bovendien neem je het voortouw in het oplossen van complexe database marketing vraagstukken, ongeacht waar die binnen het CRM team ontstaan.

Functie eisen

In het kort

  • CRM sparringpartner voor twee winkelsegmenten
  • Optimaliseren customer journey flow, in lijn met de specifieke uitdagingen van de twee winkelsegmenten
  • Deelnemen aan marketingprojecten en -programma’s
  • Oplossen van complexe databasemarketing vraagstukken
  • Sparringpartner, inspirator en coach van de databasemarketeers

Wie jij bent

Een vakvolwassen database marketing professional met aantoonbare passie voor data-gedreven werken en het vermogen om de daaruit voortvloeiende inzichten met verve over te dragen. Een achtergrond als database marketeer in een B2C omgeving is essentieel. Net als ervaring met het opzetten van event driven marketing vanuit de klantreis gedachte.

Must haves

  • Master in een commerciële richting (bedrijfskunde, marketing)
  • Minimaal 5 jaar database marketing ervaring
  • Ervaring als (retail) consultant of adviseur is een duidelijk pre
  • Coachende kwaliteiten: je kunt collega’s inspireren en committeren
  • Communicatief sterk, proactieve instelling en deadlinebestendig

Aanbod

Jouw werkomgeving

Als Lead Database Marketeer heb je een dynamische rol, waarbij je zowel je coachende kwaliteiten als je talent om stakeholders van je visie te overtuigen, volop kunt én moet aanspreken. Dat maakt de rol inhoudelijk uitdagend, waarbij er veel kansen liggen om jouw stempel op de CRM en database marketing activiteiten te drukken. De setting is informeel, nuchter en innovatief. Niets ligt vast en afwisseling is de enige constante. Die dynamiek moet je uiteraard wel liggen. Bol.com gelooft in zelforganiserende teams, samen successen vieren en constante ontwikkeling. Dus ook in die van jou.

Inlichtingen

Voor meer informatie kan je Elmira van der Schee bellen op 06-15344604